'fina raja'

Skandal u Sarajevu: Politička i estradna elita na rođendanskom koronapartiju liječnika

05.05.2020 u 08:53

Bionic
Reading

Velik skandal potresao je u ponedjeljak navečer Bosnu i Hercegovinu nakon što je otkriveno da su brojne estradne zvijezde i neki političari sudjelovali na koronapartiju u jednom sarajevskom restoranu

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno je Oslobođenju da je restoran Golf klub zatvoren nakon privatne zabave održane unatoč mjerama zabrane koje su na snazi zbog pandemije koronavirusa. Bit će sankcionirano 16 osoba koje su sudjelovale na proslavi rođendana. Restoran je nakon višesatne privatne zabave zatvoren u 22.45 sati. U njemu su u ponedjeljak navečer bili, između ostalih, pjevači kao što su Hari Varešanović, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, Šerif Konjević, Halid Bešlić, ali i ministar u Vijeću ministara BiH Staša Košarac i mnogi drugi.

Pjevač Semir Cerić Koke za Oslobođenje je kazao da je došao na rođendan prijatelju, dr. Jusufu Šabanoviću.

'U kući sam 40 dana. Pozvali su me na rođendan i rekli - bit će privatno društvo. Nisam mogao izdržati. Kakav sam glupan ispao. Jedino ostaje da se ispričam ljudima. Nemam što drugo da pametujem. Kriv sam. Ovo je treći put kako me zove na rođendan u posljednje tri godine. Pozvao me prije nekih 15-20 dana i rekao sam da zbog korone ne izlazim nigdje. Nazvao me i rekao - bit će fina raja. 40 dana u životu nisam bio u kući. Jednostavno te povuče. Ovo je odjeknulo i dobilo drugu dimenziju. Ostane samo da se ispričam', rekao je Semir Cerić Koke.

  • +6
Starijima od 65 godina u BiH dozvoljen izlazak tri dana u tjednu od 9 do 13 sati Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut