središnji bolnički paviljon

Sisak u novom središnjem paviljonu Opće bolnice dobiva 'novu bolnicu'

20.12.2019 u 15:47

Bionic
Reading

U krugu sisačke Opće bolnice dovršeni su glavni građevinski radovi izgradnje središnjeg bolničkog paviljona koji će, uz druge sadržaje, imati hitni bolnički prijam i dnevnu bolnicu, rekao je u petak sisačko-moslavaćki župan Ivo Žinić prilikom obilaska gradilišta i bolnice

Svojom površinom, uslugama i opremljenošću budući paviljon zapravo predstavlja novu bolnicu, kazao je Žinić, dodavši da će prve pacijente novi zdravstveni objekt primiti potkraj 2020.

'Na ovaj se način uključujemo u suvremene trendove liječenja, čime se smanjuju troškovi i vrijeme liječenja. Kako bismo ostvarili projekt, objedinili smo sredstva iz fondova EU, Sisačko-moslavačke županije i bolnice. Objekt je građevinski vrijedan 107 milijuna kuna, a vrijednost radova s opremom iznosi oko 170 milijuna. Bit će opremljen vrhunskom medicinskom opremom, čime će se pacijentima pružati kompletnija usluga. Rok završetka radova je kraj ožujka, pa vjerujem da ćemo do kraja slijedeće godine imati novu bolnicu', rekao je župan Žinić.

Ravnatelj sisačke Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović istaknuo je da će novim objektom najviše profitirati pacijenti iz cijele županije.

Zgrada ima ukupno šest etaža, ukupne površine 8400 četvornih metara. U podrumu će biti hemodijaliza, u prizemlju objedinjeni hitni bolnički prijem, na prvom katu će biti laboratoriji, na drugom, trećem i četvrtom katu dnevna bolnica, a na petom katu tehnički blok. Osim boljih uvjeta liječenja, osjetno će se poboljšati i uvjeti rada zaposlenika sisačke Opće bolnice, zaključio je ravnatelj Dujmenović.

Od ukupne vrijednosti objekta, 70 milijuna kuna odnosi se na bespovratna sredstva iz fondova EU. Kako se očekuje, samo radom dnevne bolnice broj prijema na bolničke odjele smanjit će se za desetak posto.

Nakon prigodnog obilaska gradilišta središnjeg paviljona, župan Žinić je s drugim gostima na Odjelu pedijatrije Opće bolnice posjetio studente 'Studentske poliklinike' na radnoj praksi, koji će cijeli dan provesti s malim pacijentima.