od 1. do 4. razreda

Sindikat učitelja: Preispitajte odluku; u škole u cijeloj Hrvatskoj došlo je 23 učenika

17.03.2020 u 17:46

Bionic
Reading

Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) ponovno je u utorak zatražio da se preispita odluka o nužnosti dolaska zaposlenika škola na radno mjesto, s obzirom da su, prema današnjim podacima, u škole na području cijele Hrvatske došla 23 učenika od prvog do četvrtog razreda

U dopisu upućenom Ravnateljstvu civilne zaštite, SHU navodi da su do 13 sati u 627 osnovnih škola došla ukupno 23 učenika, od toga deset u produženi boravak.

Jučer je u škole došlo ukupno 109 učenika razredne nastave.

Najviše učenika u školu je došlo na području Splitsko-dalmatinske županije - njih pet.

Po tri učenika došla su u školu na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Dubrovačko-neretvanske županije te Grada Zagreba.

Po dva učenika došla su u školu na području Primorsko-goranske, Brodsko-posavske, Zadarske i Osječko-baranjske županije, a samo jedan učenik došao je u školu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Nijedan učenik nije došao u školu u Karlovačkoj, Varaždinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Ličko-senjskoj, Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Šibensko-kninskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Istarskoj i Međimurskoj županiji.

Iz toga je, ističe SHU, jasno vidljivo da se broj učenika drastično smanjuje te da nema potrebe za dolaskom svih zaposlenika u škole.

U mnogim školama, napominju, zaposlenici moraju boraviti u zajedničkim prostorijama, premda učenika nema pa mole Ravnateljstvo civilne zaštite da ukine mogućnost takvog nepotrebnog dolaska u škole.

"Samo zajednički možemo prebroditi ovu izvanrednu situaciju, a naše nadležne institucije i dalje pokazuju visoku razinu pripremljenosti za borbu protiv epidemije i na tome im zahvaljujemo. Stoga je važno pobrinuti se da u idućim tjednima higijenskim mjerama i povećanom razinom odgovornosti pomognemo u sprečavanju širenja epidemije. Još jednom apeliramo na ravnatelje i nadležne institucije da ne izlažu zaposlenike, učenike i roditelje nepotrebnom riziku koji se povećava okupljanjem u zatvorenim prostorima kao što su škole", poručuje SHU u priopćenju.