ISPUNJENA ŽELJA

Sindikat biciklista našao prostor za djelovanje

24.12.2012 u 13:30

Bionic
Reading

Sindikatu biciklista ispunila se, uoči Nove godine, jedna od najvećih želja – nakon godinu i pol djelovanja konačno je našao prostorije. Locirani na adresi Ribnjak 3, svoje su nove prostorije simbolično nazvali DOM, što je skraćenica za Dom održive mobilnosti

DOM Sindikata biciklista, kako je najavljeno, bit će mjesto na kojem će se okupljati sve udruge i građani zainteresirani za promjenu 'trenutne neodržive prometne politike' koja se, po njima, odražava u sve većim automobilskim gužvama, u sve manje željezničkih linija i sve skupljim kartama javnog prijevoza.

'Biciklisti shvaćaju da je loš odnos prema njima samo posljedica nedostatka vizije razvitka prometnog sustava u gradu i državi te je vrijeme da postanemo još glasniji u predstavljanju naših ideja promjene postojećih prometnih politika', rekla je Iva Kvakić iz Sindikata biciklista.

Pred Sindikatom biciklista je i važan posao prikupljanja sredstava za stanarinu i uređenje prostora pa 28. prosinca u velikoj dvorani Jedinstva na Trnjanskom nasipu organiziraju tulum nazvan uDOMi. Na tulumu, koji počinje od 20 sati, svirat će regionalne zvijezde Lollobrigida, bendovi u usponu Tigrova mast i Dosh Lee te najbolje domaće DJ ekipe – Jabbaton, Confusion i P.D.Ricco.

Cjelokupan prihod od tuluma ići će za namještanje novog sindikalnog prostora, a karte se u pretprodaji mogu nabaviti u kinu Europa i Dirty Old Shopu po cijeni od 30 kuna.