inicijativa

Šibenski branitelji s premijerom o temama koje ih muče, ali i mediteranskom centru

08.12.2017 u 13:47

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak se u Šibeniku sastao s predstavnicima braniteljskih udruga Domovinskog rata Šibensko-kninske županije s kojima je razgovarao o prevladavanju poteškoća braniteljske populacije i izgradnji spomen-obilježja Domovinskom ratu u Šibeniku

'Na sastanku smo iznijeli inicijativu da se na šibenskom mostu, koji je bio simbol obrane Šibenika i Dalmacije, napravi jedan spomenik, te da se na primjerenom mjestu u Šibeniku napravi i spomen-soba Domovinskom ratu', rekao je novinarima nakon sastanka Ivan Prenđa iz Udruge specijalne policije Domovinskog rata Jastrebovi - Šibenik.

Pri tomu je dodao kako vjeruje da će se nakon današnjeg sastanka s premijerom uskoro pristupiti realizaciji tih prijedloga. Na novinarski upit o čemu se još razgovaralo, Prenđa je odgovorio da je bilo riječi o temama 'koje muče sve branitelje'.

Očekuje da će se realizirati i zamisao o izgradnji mediteranskog centra na šibenskom području koji bi bio namijenjen braniteljskoj populaciji.

Andrej Plenković sastao se s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik Udruge dobrovoljaca Domovinskog rata Šibenika Miljenko Poljičak izjavio je kako je zadovoljan današnjim sastankom s premijerom.

'Ova Vlada je učinila za branitelje mnogo više nego prethodne, a posebno za nas branitelje je važno donošenje Zakona o braniteljima od kojeg puno očekujemo', istaknuo je Poljičak.