MASAKR NA KAJZERICI

U Novom Zagrebu ubijena dva muškarca, tri žene i dijete; ubojica počinio samoubojstvo

01.08.2019 u 23:32

Bionic
Reading

Šest mrtvih tijela zagrebačka policija pronašla je u četvrtak navečer u novozagrebačkom naselju Kajzerica. Ubijena su dva muškarca, tri žene te dijete rođeno 2009. godine. Na mjestu događaja zatečena je neozlijeđena beba, koja je zbrinuta, a počinitelja je policija rano jutros locirala kod Brezovice, gdje je prilikom uhićenja počinio samoubojstvo. Policijski očevid traje i jutros

Policija je rano jutros obavijestila kako je još tijekom očevida počinitelj lociran na području Brezovice te je prilikom uhićenja počinio samoubojstvo. Policijski očevid još je u tijeku.

U potragu za ubojicom dvojice muškarca, tri žene i 10-godišnjeg djeteta uključene su bile kompletne policijske snage, a očevid nezapamćenog zločina na zagrebačkoj Kajzerici trebao bi biti dovršen tijekom petka.

  • +6
Poprište samoubojstva šesterostrukog ubojice u Brezovici, gdje policija još uvijek vrši očevid Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Policija ne želi govoriti o mogućem motivu ili detaljima šesterostrukog ubojstva vatrenim oružjem, ali je potvrdila da su u potragu za 'osobom koju dovode u vezu s višestrukim ubojstvom' uz kriminaliste i temeljnu policiju uključeni i specijalci.

Očevid na Kajzerici Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'U sklopu potrage poduzeli smo sve mjere kako bismo što prije pronašli počinitelja', kazao je na mjestu zločina načelnik zagrebačke policije Marko Rašić.

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi

Potvrdio je da je u kući u kojoj se dogodio zločin bila i beba koja je 'neozlijeđena i zbrinuta'.

Rašić nije odgovorio na novinarska pitanja kako je ubojica pobjegao nakon zločina. Kazao je i da u kući u kojoj je ubio šestero ljudi u zadnje vrijeme nije bilo prijava ili razloga za dolazak policije. Jedina 'intervencija' zabilježena je 2011., ali se, po Rašićevim riječima, radilo o događaju koji se ne dovodi u vezu s ovime.

Ubojstvo na Kajzerici Izvor: Društvene mreže / Autor: cropix

Pozivajući se na izjave svjedoka, mediji javljaju da su se prije pucnjeva iz kuće čuli ženski krici pa nagađaju da je riječ o ubojstvu iz ljubomore jer je jedna od ubijenih navodno bivša supruga ubojice.

  • +21
Višestruko ubojstvo na Kajzerici Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Rašić je potvrdio tek da je policija oko 21.30 zaprimila više dojava da je došlo do pucnjave, nakon čega je 'na mjestu događaja zatečeno šest smrtno stradalih osoba'.

U trenutku davanja izjave očevid je još uvijek bio u tijeku. Njime je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva iz Velike Gorice uz stručnu ekipu za očevid Policijske uprave zagrebačke i vještaka Centra za kriminalističko vještačenje i ispitivanja Ivan Vučetić.

Ubojstvo na Kajzerici Izvor: Društvene mreže / Autor: AlJazeera Balkans