RAZVOD TEŽAK 4,3 MILIJUNA KUNA

Šelebaj blokirao račune Dijane Čuljak

21.01.2013 u 10:50

Bionic
Reading

Dijana Čuljak, donedavna zvijezda HTV-a koja je u vezi s bivšim ravnateljem policije Oliverom Grbićem, bori se s problemima na dva kolosijeka. S jedne strane, Državno odvjetništvo temeljito istražuje kakva je bila njezina uloga u aferi Core Media, u kojoj je već optužen njezin bivši suprug Vladimir Šelebaj-Sellier, te se provjerava je li sudjelovala u nezakonitostima. S druge strane, 'stišće' je bivši suprug, koji je krajem prošle godine ishodio blokadu svih njezinih bankovnih računa u Hrvatskoj do iznosa od čak 4,3 milijuna kuna, piše Jutarnji list

Tek treba vidjeti kako će završiti predistražne radnje tužiteljstva u pogledu njezine uloge u spornom dijelu poslovanja Core Medije i hoće li i ona završiti na popisu okrivljenika. Čini se da istražitelji još nemaju čvrste dokaze da je osobno sudjelovala u ilegalnom izvlačenju sredstava iz tvrtki te raspodjeli crnog novca. Ali je zato njezin bivši suprug Vladimir Šelebaj uspio na sudu valjano potkrijepiti svoje tvrdnje da mu Dijana Čuljak duguje 4,3 milijuna kuna.

U pitanju je Šelebajevo potraživanje od Dijane Čuljak na ime njegova udjela u zajedničkoj bračnoj stečevini. Prema odluci Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 29. studenoga prošle godine, Šelebaj je učinio vjerojatnim postojanje te tražbine.
Sud je, navodi Jutarnji, u privremenoj mjeri naložio Fini da odmah, preko OIB-a Dijane Čuljak, svim bankama u kojima ima račun ili oročena sredstva naloži uskratu isplate sredstava do iznosa od 4,354.634,11 kuna.

Dijana Čuljak sama je u brakorazvodnoj parnici navela da nema nikakvih sredstava na računima te da nema nikakvih prihoda ni od tvrtke OK TV, koja emitira emisije na zagrebačkoj televiziji Z1. Još 2011. godine kupila je drugi stan, površine oko 150 metara četvornih, u centru Zagreba. U brakorazvodnoj parnici ustvrdila je da je sva preostala sredstva od prodaje zgrade u Gundulićevoj uložila u kupnju i opremanje tog stana. I taj stan poklonila je - njihovoj zajedničkoj kćeri.

Dakle, čini se da Čuljak neće imati odakle platiti bivšem mužu ni 58.500 kuna troškova sudskog postupka vezanog uz privremenu mjeru kako joj je sud naložio, a kamoli platiti sporna 4,3 milijuna kuna.

U priči pomalo 'zbunjuju' informacije o njezinim navodnim ulaganjima u zadnje vrijeme, među kojima se spominje preuzimanje Z1 televizije, financiranje izgradnje hostela u Zadru zajedno s bivšim državnim tajnikom Zdravkom Livakovićem i slično.