Martina Bienenfeld

Šefica TZ Zagreba o broju noćenja na ovogodišnjem Adventu, tko su bili najbrojniji gosti i želji da se dogodine vrati klizalište

07.01.2022 u 20:54

Bionic
Reading

Martina Bienenfeld, direktorica TZ Zagreba, otkrila je koliko je turista privukao ove godine zagrebački Advent i je li to više ili manje u odnosu na pretpandemijsku godinu te kako ga vidi u budućnosti

'Imali smo gotovo 95.000 dolazaka i čak 212.000 noćenja. To je sjajajn rezultat u usporedbi s 2019. godinom kada smo imali 250 tisuća noćenja', otkrila je Bienenfeld gostujući na RTL-u.

Dodala je da su najbrojniji gosti bili Rusi koji su osim na Advent došli i na cijepljenje. Upitana je li ovaj Advent bio skromniji od prijašnjih kazala je da će 'uvijek biti nezadovoljnih, ali da treba imati na umu da je organiziran u uvjetima koronavirusa i da je bilo niz ograničenja'.

'Nakon ovoga Adventa već ćemo idućeg mjeseca u Gradskoj upravi sjesti i vidjeti što je bilo dobro, a što ne početi raditi na Adventu za 2022. godinu', kazala je Bienenfeld.

Izrazlia je nadu da će dogodine ponovno biti ledeni park odnosno klizalište na Tomislavovu trgu jer je, kako je rekla, to nedostajalo sugrađanima i turistima.

Podsjetimo, nova gradska vlast od klizališta je odustala zbog cijene kao i zbog toga što nikad nije napravljena analiza uloženog i dobivenog odnosno isplativosti tog projekta.

  • +32
Advent u Zagrebu Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić