nenad mrgan

Šef Sindikata strojovođa o željezničkoj nesreći kod Rijeke: Kolega je dobro. Vidio je da su vagoni ispred njega, kočio je i pobjegao

14.11.2022 u 20:09

Bionic
Reading

'Imao sam se prilike čuti sa svojim mladim kolegom, a o stvarnim posljedicama možemo govoriti tek nakon par dana', rekao je predsjednik Sindikata strojovođa Nenad Mrgan o sudaru teretnog vlaka s kompozicijom od osam cisterni na relaciji Rijeka - Moravice u kojoj je strojovođa lakše ozlijeđen

Nenad Mrgan, predsjednik Sindikata strojvođa za RTL Danas je rekao kako je strojvođa za sada dobro te da su njegovom prisebnošću izbjegnute strašnije posljedice.

'A da ne govorim i o smrtnom slučaju. Ima lagane povrede, ali pravo stanje ćemo vidjeti nakon dva dana', ispričao je Mrgan i dodaje da je strojovođa upravljao vlakom onako kako je dobio upute od dežurnog prometnika vlakova.

'Činjenica je da će se sada sporiti je li to sporazumijevanje bilo po zakonima. Je li se taj razgovor odvijao putem mobitela. Vozio je redovnom brzinom i dobio je dopuštenje da može proći. Vidio je prometnika vlakova koji mu je da signal da može dalje. Vidio je da su vagoni ispred njega, kočio je i pobjegao', rekao je predsjednik Sindikata.

  • +6
Sudar vlakova kod Rijeke Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj