nikica augustinović

Šef HSP-a potvrdio da su u predizbornim pregovorima s Domovinskim pokretom

26.07.2023 u 17:20

Bionic
Reading

Predsjednik HSP-a Nikica Augustinović prozvao je u srijedu hrvatsku Vladu da je "zakazala", odnosno da nije dovoljno učinkovito reagirala nakon olujnog nevremena koje je prošloga tjedna pogodilo Slavoniju

"Vlada je ponovno zakazala, ali sada mora čim prije pomoći ovim ljudima da se oporave, rekao je predsjednik te izvanparlamentarne stranke nakon što je obišao u olujnom nevremenu poharano područje Vukovarsko-srijemske županije.

Slavoniji, koja je već demografski i ekonomski devastirana, olujno je nevrijeme najmanje trebalo, kazao je Augustinović, te poručio kako je nerazumljivo da ni nakon pet- šest dana od nevremena neka domaćinstva nemaju električnu energiju.

"Vlada mora naći način da pomogne", naglasio je.

Predsjednik HSP-a potvrdio je da je njegova stranka u predizbornim pregovorima s Domovinskim pokretom.

"Pregovori s DP-om su u tijeku, nadam se da ćemo ih do kraja tjedna Ivan Penava i ja završiti, dogovoriti suradnju za zajednički izlazak na parlamentarne izbore", rekao je Augustinović.

Povjerenik HSP-a za Vukovarsko-srijemsku županiju Hrvoje Niče kazao je kako se ne mogu negirati velika ulaganja u istok Hrvatske proteklih godina, ali kako u uvjetima demografskog sloma i iseljavanja od toga malo tko ima koristi.

Vinkovci, kao ekonomsko središte Vukovarsko-srijemske županije, po svojim pokazateljima odskaču u odnosu na županijski prosjek, ali i u njima je prosječna plaća u poduzetništvu niža za 25 posto u odnosu na državni prosjek, naveo je.

Stoga se, dodao je, mora kvalitetno raditi na nacionalnim strategijama i zakonima koje će omogućiti lakše ulaganje u Slavoniju, i kod privatnih i kod nacionalnih investicija.