PREMA PISMU NAMJERE

SDSS želi mjesto pomoćnika ministra kulture

29.10.2016 u 11:38

Bionic
Reading

HDZ i SDSS ovih dana intenziviraju pregovore o tome u kojim će ministarstvima predstavnici srpske nacionalne manjine dobiti mjesta državnih tajnika ili pomoćnika ministara, a SDSS, kako neslužbeno doznajemo, traži među ostalim i jednu takvu dužnost u Ministarstvu kulture, piše Večernji list

Osim kulture, SDSS želi imati državnog tajnika ili pomoćnika ministara u resorima obrazovanja, regionalnog razvoja i fondova Europske unije te poljoprivrede. Plus visoku poziciju u Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Još se ne zna kakav je stav HDZ-a prema tim preferencijama SDSS-a, no SDSS svoje zahtjeve za resor kulture i prosvjete argumentira pismom namjere Vlade RH nakon Erdutskog sporazuma, gdje su ministarstva kulture, unutarnjih poslova, pravosuđa i prosvjete izrijekom spomenuta kao četiri resora u kojima predstavnici srpske etničke zajednice iz istočne Slavonije imaju pravo na imenovanja na dužnosti ne niže od pomoćnika ministra.

Dio HDZ-ovaca smatra da je Erdutski sporazum, kao i prateće pismo namjere Vlade, proveden i da spomenuta prava nisu vječna. O tome hoće li Plenkovićev HDZ i Vlada udovoljiti SDSS-ovu zahtjevu u resoru kulture, tek će se ovih dana odlučivati.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.