ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA

SDP pokreće postupak protiv Sauche

15.02.2017 u 20:58

Bionic
Reading

Peđa Grbin, član Predsjedništva SDP-a kazao je kako je na njemu bilo riječi i o Tomislavu Sauchi koji se zbog afere s dnevnicama nalazi u pritvoru u Remetincu. Najavio je pokretanje postupka protiv njega, ali i dodao da se on neće odvijati dok je u pritvoru

'Ustavna kategorija je presumpcija nevinosti. Kolega je u pritvoru i vodi se kazneni postupak. Nitko se ne bi htio u takvoj situaciji naći. Svi vjerujemo da je nevin. Ali politička odgovornost je šira od građanske. Ne možemo se praviti da se to ne događa. Donijeli smo odluku o pokretanju stranačkog postupka protiv Sauche, ali se neće odvijati dok je on u pritvoru i dok ne bude imao priliku iznijeti svoju obranu. Pokreće se postupak, ali neće se izricati nikakve mjere'', rekao je Grbin.

Izvijestio je i kako je na sastanku Predsjedništva bilo riječi o nadolazećim lokalnim izborima.

''Naravno da je Zagreb svima u fokusu. Bernardić je rekao da je za bilo kakve promjene u Zabrebu potreban zajednički napstup oporbe. Promjene su potrebne. Razgovarat ćemo s koalicjiskim partnerima i gradska organizacija će donijeti odluku. Siguran sam u dogovor s koalicijskim partnerima', rekao je Grbin.

Smatra da je potrebno stvoriti udruženu oporbu koja će svojim kandidatom dovesti do toga da se vlast promijeni.

'Ujedinjeni nastup zahtjeva razgovore, a o njihovom rezultatu vam ne mogu odgovoriti. Otvoreni smo za sve mogućnosti, ali nismo donijeli odluku je li to SDP-ovac ili netko drugi - sve su opcije otvorene', zaključio je Grbin.