IZ BANDIĆEVE KVOTE

SDP-ovac imenovan pomoćnikom ministra poduzetništva i obrta

24.03.2016 u 17:46

Bionic
Reading

Vlada je jučer na zatvorenoj sjednici imenovala Mikela Čivljaka za pomoćnika ministra poduzetništva i obrta. I ne bi to bilo ništa neobično da Čivljak nije član SDP-a, a nedavno se i kandidirao za člana Glavnog odbora te stranke

Čivljak je, stoji u njegovoj biografiji, posljednjih 11 godina radio u HPB-u i to na poziciji pomoćnika direktora marketinga te je, kako je napisao u biografiji, 'od pokretanja inicijative razvoja i osuvremenjivanja HPB-a uključen u projekt kojemu je cilj bio stvaranje stabilne, pouzdane, konkurentne i suvremene banke'.

Novopečeni pomoćnik ministra bio je i predavač na Veleučilištu u Šibeniku, a predavao je kolegij 'Menadžment turističke destinacije'.

Četiri godine bio je i direktor marketinga u Badel BAP-u, a radio je i kao menadžer prodaje i savjetnik direktora u tvrtki Ametyst. Dvije godine je zabilježio u zagrebačkoj tvrtki Gruma, a dvije godine je radio i u pulskoj tvrtki Istra Jadran, u kojoj je bio pripravnik.

Čivljak je rođen 1963. i magistar je ekonomskih znanosti, odnosno ima magisterij iz marketinga. Pomoćnikom je imenovan, kako doznajemo, na prijedlog Bandićeve stranke, odnosno iz Bandićeve kvote.

Međutim, ono što je iznenadilo mnoge je to što je Čivljak i član SDP-a, a donedavno je bio i jedan od 420 kandidata za Glavni odbor SDP-a. 'Član sam SDP-a četiri godine, no nikada nisam imao funkciju, bio sam običan član. Prije nekog vremena odlučio sam se kandidirati za člana Glavnog odbora, no to sam napravio puno prije nego što sam uopće došao u priliku da postanem pomoćnik ministra', objašnjava Mikel Čivljak u razgovoru za tportal.

Što se tiče njegovog angažmana u Ministarstvu, kaže da je s njim kontaktirala saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj.

'Ne poznajemo se osobno, no ona je došla do informacije o meni i mojim kvalifikacijama, nazvala me i rekla mi da postoji mogućnost da se kandidiram za pomoćnika ministra. Kao prilika mi je to bila izuzetna čast. Ekonomist sam i magistar ekonomskih znanosti i čast mi je u ovakvoj situaciji dobiti priliku rješavati gospodarske probleme u zemlji', poručuje Čivljak.

Čivljak nam pojašnjava kako je odmah rekao da je član SDP-a, no da mu je rečeno da to nije problem. 'Ja sam rekao ok, poslao sam životopis i molbu i na kraju sam izabran', kaže Čivljak za tportal.

Misli da mu to što je član SDP-a neće otežati posao jer, kaže, radi se o poziciji na kojoj je bitno raditi.

No, dodaje, nije gajio preveliku nadu da bi mogao biti izabran u Glavni odbor stranke, ali i ne želi da njegovo imenovanje u Ministarstvu bude opterećenje za stranku te je ovih dana povukao kandidaturu za GO SDP-a te ostaje samo obični član.