VITA JELA

SDP-ov Milan Bandić u suknji

06.02.2014 u 11:43

Bionic
Reading

SDP-ov Milan Bandić u suknji

Uživam podršku kolega u stranci - izjavila je posljednjih dana zbog krupnih skandala mnogo spominjana Marina Lovrić-Merzel, dodajući da njen slučaj nije mogao nanijeti

štetu SDP-u, jer - po njoj - slučaja ni nema, nego ima samo kleveta, laži i neistina.

U slučaju sisačke županice, koja je hodajući skandal, jer se iza nje stalno vuku afere, od zamračenih jaja do skupocjenih automobila, premijer Zoran Milanović nije imao potrebu izreći onu rečenicu kojom je nedavno presjekao slučaj Šegon. Ta gospođa koja uživa povjerenje svojih stranačkih kolega više neće biti županica – ne, ta se izjava od njenog stranačkog šefa nije čula, nego će se čekati da institucije koje sporovozno, da se ne umore, već godinu dana njuškaju po njenoj imovini, odrade posao.

Razlog takvih dvostrukih kriterija? SDP-ova vlast u Sisačko-moslavačkoj županiji! Ako bi otpisali Lovrić-Merzel, u pitanje bi mogla doći njena većina u Sisku. Tako je SDP dobio novog Milana Bandića, samo ovoga puta u suknji. Ni njega se stranka, unatoč skandalima, godinama nije htjela odreći, samo zbog vlasti u Zagrebu. Gdje je s takvom politikom dospjela? Bandić se od SDP-a sam amputirao, a stranka je, kompromitirana i razbijena, danas u Zagrebu u debeloj opoziciji. Možda ni Branko Šegon još ne bi odletio da je imao SDP-ovu stranačku knjižicu.