'nadrealna kampanja'

SDP odbacio HDZ-ove tvrdnje o blagostanju u Slavoniji: 'Standard nikad nije bio niži'

15.01.2024 u 13:08

Bionic
Reading

Dok premijer Andrej Plenković nastavlja svoju nadrealnu kampanju o blagostanju u Slavoniji, građani te regije imaju nikad niži životni standard i visoku inflaciju koja ne prati rast plaća, poručili su u ponedjeljak iz osječko-baranjskog SDP-a

Reagirajući na poruke s nedavne sjednice Vladina Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Đakovu, predsjednica županijskog SDP-a Sanja Bježančević ustvrdila je u priopćenju kako je premijer "još jednom došao pojasniti da živimo nikada bolje, a sve to naravno zahvaljujući njemu i HDZ-u".

Isticao je porast BDP-a, najviši kreditni rejting u povijesti te uspjeh u suzbijanju afričke svinjske kuge i pokoji infrastrukturni projekt. Međutim, napominje Bježančević, "Slavonci su svjesni kako žive i kome mogu zahvaliti za nikad niži životni standard i visoku inflaciju koju ne prati rast plaća, za ulaganje u infrastrukturu, kako bi se popravila predizborna statistika, ali ne i ulaganje u ljude te nikad veće regionalne razlike i povećanje nejednakosti između onih koji imaju i onih koji nemaju".

Iz SDP-a upozoravaju kako se u nepuna dva mandata HDZ-ove Vlade iz Hrvatske iselilo 262 tisuće građana, 750 tisuća ljudi živi u riziku od siromaštva, 50 tisuća umirovljenika je blokirano, a cijene hrane su rasle u prosjeku 45 posto.

Bježančević podsjeća i kako je prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u Osječko-baranjskoj županiji niža od nacionalnog prosjeka, a stupanj registrirane nezaposlenosti daleko veći od nacionalnog prosjeka.

To je, kaže, stvarna slika Plenkovićevog Projekta Slavonija te poručuje kako je 'došlo vrijeme da konačno netko caru kaže da je gol'.