RAZLAZ U MEĐIMURJU

SDP i HNS neće zajedno na izbore

12.02.2013 u 14:36

Bionic
Reading

Na svibanjske izbore u Međimurskoj županiji neće izaći zajedno SDP i HNS, iako su četiri godine zajedno na vlasti u Međimurju, a SDP-ov župan Ivan Perhoč i danas ima zamjenika iz HNS-a Matiju Posavca

Izostanak predizborne koalicije saveznika ne samo na lokalnoj, nego i nacionalnoj razini, Posavec objašnjava drukčijim viđenjem razvoja Međimurja. Naime, tvrdi da SDP ne želi dinamičniji i moderniji pristup razvoju Međimurske županije koji se usporava, a HNS želi preuzeti veću odgovornost.

Umjesto SDP-a, međimurski HNS odlučio je za buduće koalicijske partnere uzeti HSS i HSLS koji će dati po jednog kandidata za zamjenika župana, dok će kandidat za župana biti Posavec.

Ivan Perhoč,
međimurski župan i povjerenik Županijske organizacije SDP-a Međimurske županije, ne slaže se s Posavčevim viđenjem prilika. Podsjeća da je koalicija SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i MDS-a, koja od 2009. upravlja Međimurskom županijom, nastala u izuzetno gospodarsko teškim vremenima.

'Od početka mandata kao župan nastojao sam promovirati odgovornost prema novcu poreznih obveznika, štedljivost na svim područjima te zapošljavanje stručnih ljudi na rukovodećim mjestima u javnom sektoru.

Uspio sam sačuvati ranije postignut visoki komunalni standard, ulagali smo u obrazovni sustav, socijalne programe poput besplatnog prijevoza učenika, županijske službe pretvorili smo u servis građana, što dokazuju i mnoga istraživanja koja naše službenike po učinkovitosti stavljaju u sam hrvatski vrh.

Cijena toga je dug koji Županija danas ima te koji nas trenutno sprječava da krenemo u realizaciju svega onog što je potrebno i što bi željeli', naglašava Perhoč.

Svatko, kako dodaje, ima pravo sam birati svoje partnere.

'SDP će izbore u svibnju izaći zajedno s HSU-om i MDS-om. No, želim napomenuti da HNS i HSS sa SDP-om nisu razgovarali o konkretnim projektima s kojima bi izašli pred birače i realizirali ih u sljedećem mandatu, već isključivo o raspodjeli dužnosničkih funkcija', napominje Perhoč i ističe da je SDP bio za nastavak koalicije, a zašto zapravo nije do nje došlo treba objasniti druga strana.