OOOOPS!

SDP greškom omogućio gradnju nebodera od 34 kata

22.12.2010 u 14:41

Bionic
Reading

Zagrebačka skupština u ponedjeljak je navodno greškom donijela odluku o prodaji zemljišta za neboder od 34 kata na križanju Zagrebačke avenije i Selske ulice. Neboder bi, ako zemljište kupi, najvjerojatnije trebao graditi Allegheny Financial u kojem svoj udio ima medijski mogul Nino Pavić, suvlasnik Europapress Holdinga

Da na tportalu postoji rubrika 'vjerovali ili ne', ova odluka bi zasigurno ušla u nju jer je doslovno bizarna i potvrđuje da neki zastupnici, u ovom slučaju izglasala ju je SDP-ova većina, glasuju, a da nemaju pojma za što dižu ruku. Naime, stav

kluba SDP-a bio je da se prodaja koju je predložio gradonačelnik Milan Bandić ne dopusti.

Negativno mišljenje o gradnji na toj lokaciji dalo je Vijeće gradske četvrti Trešnjevka – jug koje je smatralo da je projekt preizgrađen, o projektu se negativno očitovao i Odbor za prostorno uređenje pod predsjedanjem Dinke Pavelić, tu odluku odlučio je poštovati i Odbor za financije pod predsjedanjem Igora Rađenovića koji je procijenio da je početna cijena od 23 milijuna kuna za 982 metra četvorna najbolja u povijesti grada, ali nije išao kontra odluke Vijeća i Odbora za prostorno uređenje.

Ispred kluba SDP-a za provođenje ove odluke bio je zadužen Zvane Brumnić na kojeg u stranci bjesne jer je u jednom danu dva puta naštetio SDP-u. Najprije je zajedno s Davorom Bernardićem i Martinom Jović glasovao suprotno naputku s Iblerova trga kod izglasavanja proračuna, da bi potom uprskao stvar i pri glasovanju o gradnji na križanju Selske i Zagrebačke.

'Dogodila se glupa omaška. Sve je prošlo ispod radara i ako postoji mogućnost stiskanja 'undo' tipke, to bi hitno trebalo poništiti. Međutim, kako sam informirana, to nije moguće', kazala nam je Pavelić

Zvane Brumnić
u kojeg u SDP-u svi upiru prstom, na sva naša pitanja odgovarao je 'nemam komentara' ili 'molim vas, ako imate, pitajte me nešto drugo, jer o tome ne bih'.

Točka dnevnog reda na kojoj se glasalo o prodaji zemljišta za gradnju nebodera došla je odmah nakon glasovanja u proračunu na kojem je istup troje SDP-ovih vijećnika izazvao pomutnju u njihovim redovima. Istovremeno dok je u tijeku bilo glasovanje dobar dio zastupnika bio je po različitim odborima na kojima se raspravljalo o Ciboni, što je vjerojatno dodatno odmaknulo pažnju od prodaje zemljišta.

'Zvane Brumnić je krivac za tu situaciju. Ne možete na posao doći neumiveni, bez kravate i goli, a njemu se to očito dogodilo. Htio bi se baviti svime, a za to očito nije kompetentan. I dio amandmana s kojima je htio ići na proračun bio je protuzakonit', kazao je izvor blizak vrhu stranke želeći ostati anoniman.

Podsjetimo, Allegheny Financial na lokaciji Zagrebačka – Selska već ima svoju parcelu od 2.398 četvornih metara, a komad gradskog zemljišta mu nedostaje kako bi mogao realizirati gradnju poslovnog tornja Tower 123.