zlatko komadina

'SDP će biti relativni pobjednik izbora, a HNS-a će nestati jer je napravio veleizdaju'

26.05.2020 u 12:16

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan i dugogodišnji SDP-ovac Zlatko Komadina za N1 je govorio o parlamentarnim izborima rekavši kako je uvjeren da će SDP jačati anketu po anketu i biti relativni pobjednik izbora

Oko anketnih istraživanja rejtinga stranaka kaže kako vjeruje da će SDP pokazati koalicijski potencijal, za razliku od HDZ-a, kojima se osipa desno krilo. Dalje navodi kako su nizu lijevih stranaka koje su ispod praga ponudili suradnju tako da se cijeli spektar okupi oko SDP-a i vjeruje da će se pokazati taj sinergijski efekt.

'Predviđali smo dva i osvojili četiri mandata na europskim izborima, a na predsjedničkim izborima nismo cijepali glasove. Plenković ima problem skupljanja glasova za svoju stranku i mora smanjiti utjecaj Škore da bi ostvario relativnu pobjedu i nadmašio SDP, ali to se neće dogoditi', rekao je za N1 televiziju.

Na pitanje može li Most biti sugovornik nakon izbora odgovorio je da mostovi kao mostovi povezuju dvije obale, desnu i još desniju i to će se dogoditi s Mostom ako prijeđe izborni prag, ali sumnja da će im to uspjeti, možda samo u neretvanskom dijelu. Predviđa i nestanak HNS-a, za koji kaže da su napravili veleizdaju jer je njih 15 bilo na koalicijskoj listi predvođenoj SDP-om i svi su otišli.

'Rad Stožera na početku je bio pozitivna priča i davao rejting HDZ-u koji ga je kasnije počeo koristiti i ljudi su to shvatili. Iznenadilo me to da neki pripadnici medicinske struke tako lako odskliznu u politiku', komentirao je situaciju oko koronavirusa.