MISTERIOZNO UBOJSTVO

Savjetnik Reagana i oba Busha mrtav u smeću

05.01.2011 u 13:02

Bionic
Reading

Policija je u smeću na lokalitetu Cherry Island u američkoj saveznoj državi Delaware našla beživotno tijelo Johna Wheelera III (66), časnika Pentagona i vijetnamskog ratnog veterana, a bio je savjetnik predsjednicima Reaganu, Bushu starijem i mlađem

Wheelerov leš pronađen je na Staru godinu kada je smetlarski kamion istovarivao teret na deponiju. Posljednji je put viđen 28. prosinca u vlaku između Washingtona i Wilmingtona, glavnog grada Delawarea. Iako je policija u ponedjeljak kazala da je riječ o ubojstvu i pozvala građane da se jave s bilo kakvim informacijama koje bi mogle pomoći istrazi, nije rečeno kako je točno skončao ovaj bivši predsjednički savjetnik zadužen za veteranska pitanja.

Wheeler je bio i prvi predsjednik Fondacije za Vijetnamski memorijal u Washingtonu, spomen park koji se nalazi u centru Washingtona s poznatim kosim zidom na kojem su uklesana sva imena palih u navedenom ratu.
Za vrijeme dva mandata Ronalda Reagana (1981–1989) bio je na čelu programa za zapošljavanje veterana. Tijekom mandata Busha starijeg (1989-1993) vodio je program brige za mlade, a u mandatima Georgea W. Busha (2001-2009) bio je posebni predsjednikov izaslanik za pitanja zrakoplovstva u Pentagonu.

Pokojnik je živio u New Castleu i radio je kao savjetnik jedne neprofitne organizacije, The Mitre Corporation, koja se bavi znanstvenim istraživanjima.

'On nije bio tip osobe koja bi završilo u deponiju za smeće, odnosno koja će biti bačena u kontejner', (sumnja se da je to bilo na području Newarka) kazao je Bayard Marin, odvjetnik koji je predstavljao Wheelera u jednoj građanskoj parnici.
Glasnogovornik policije u Delawareu, Mark Farrall, izjavio je da se Wheelerov dom isključuje kao mjesto zločina. Naime, obitelj nije bila u gradu tih dana i zato nitko nije odmah prijavio njegov nestanak.

Osim bračnog para u samom centru New Castela s kojim su njegova supruga i on bili u parnici, nije poznato da je imao nekakve druge neprijatelje, pa je Wheelerova smrt obavijena velom tajne.