IKONA ZADRTIH AMERIKANACA

Sarah Palin: Mi krstimo teroriste mučenjem

30.04.2014 u 10:54

Bionic
Reading

Ikona američkih konzervativaca Sarah Palin uvalila se u grdnu nevolju: zbog izjave da teroriste treba 'krstiti waterboardingom' počeli su je se odricati i dosadašnji gorljivi pristaše

Držeći govor pred članovima američke Nacionalne organizacije za oružje (National Rifle Association, NRA), Palin se zaletjela.

'Oni očito imaju informacije o planovima izvedbe džihada', rekla je, misleći pritom na zatvorenike. 'Oh, ali ne možete ih uvrijediti, učiniti da se osjećaju nelagodno, čak ni mrvicu. E, da ja imam ovlasti, znali bi da je waterboarding način na koji mi krstimo teroriste', dodala je.

Rod Dreher iz magazina American Conservative ocjenjuje da je izjava Sarah Palin 'bogohulna' i poručuje da bi se trebali posramiti svi oni koji su se nasmijali takvoj 'šali'. Krštenje bi se, naveo je, trebalo odnositi na početak novog života, a ne na slavljenje mučenja.

'Kad bih mislio da konzervativizam uključuje takvu vrstu deklaracije iz mržnje i zloupotrebu kršćanske religije, ne bih se mogao nazvati konzervativcem', napisao je Dreher.


Joe Carter iz organizacije Gospel Coalition kaže da je 'suicidalno' nastojati pronaći toleranciju i razumijevanje među onima koji žele uništiti SAD, ali dodaje da je 'jednako tako loše i dehumanizirati državne neprijatelje'.

'Poput nas, naši neprijatelji trebaju prihvatiti Isusa i krstiti se u vodi i u Duhu Svetom', naveo je.

Sarah Palin promiče waterboarding

'To je kršćanski način, ne onako kako bi to napravila Palin, da se naši neprijatelji boje poganskog boga, a vodom im se lomi duh.'