KARLOVAČKA BANKA

Sandiju i Mariji Šola produljen pritvor

10.05.2013 u 17:23

Bionic
Reading

Zbog opasnosti da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke u istražnom zatvoru ostaje petero osumnjičenih koje se tereti da su sudjelovali u izvlačenju desetaka milijuna kuna iz Karlovačke banke

Sutkinja Erna Dražančić produljila je istražni zatvor Mariji Šoli, njenim sinovima Sandiju i Petru, bivšoj članici uprave te banke Marijani Trpčić Reškovac i bivšem predsjedniku uprave Dalekovoda Luki Miličiću.

Preostala trojica osumnjičenih - Tomislav Šola, bivši direktor Sektora kreditno-garantnih poslova Karlovačke banke Josip Kovač i poduzetnik Drago Brekalo - već su izašli iz Remetinca nakon što su ispitani svi svjedoci koji su se odnosili na njih.

Prvoosumnjičena za preljevanje novca Karlovačke banke u privatne tvrtke je Marija Šola, u poslovnim krugovima poznata kao direktorica i stečajna upraviteljica više tvrtki. Navodne nezakonitosti događale su se i dok je na čelu banke bio Sandi Šola još uvijek aktualni predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Mariju Šolu tereti se da je od svibnja 2007. do kolovoza 2012. povezala u kriminalnu skupinu osumnjičenike koji su novcem Karlovačke banke, kao dioničari ili odgovorne osobe, financirali poslovanje tvrtki koje su prethodno osnovali ili preuzimali. Time su, po tvrdnjama USKOK-a, zlorabeći položaj i ovlasti, banku oštetili za najmanje 37,5 milijuna kuna i još jednu tvrtku za 46,9 milijuna kuna.

258452,256319,256470,255031