ČALIĆ MU OČITALA BUKVICU

Sanader optužio vještaka da laže pa se obrušio na sutkinju

Bionic
Reading

Suđenje u slučaju Fimi media nastavljeno je svjedočenjem vještaka Zrinka Ručevića koji je govorio o razlici između prihoda i imovine obitelji bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera. Okrivljeni je pak bio jako ljut nakon svjedočenja vještaka kojemu je dobacio da laže, a potom se obrušio i na sutkinju

Obrana bivšeg premijera prigovorila je vještaku jer od ukupne razlike zarađenog i onog što posjeduje nije uračunao iznose koje su spominjali svjedoci, ali i sam Sanader, kao ni popis slika koje je okrivljenik dao s pravim vrijednostima.

Vještak Ručević rekao je da je sve te iskaze o prihodima popisao, ali nije ih oduzeo jer nema dokumentacije kao dokaz, ali da ih je zbrojio. Radi se o svoti od oko dva milijuna eura. Sud sada mora odlučiti hoće li te iskaze uzimati kao relevantne ili ne, i hoće li ih oduzeti od ukupne razlike od 24 milijuna kuna koja je utvrđena prvim nalazom.

Kada bi sud to učinio i prihvatio sve što su svjedoci iskazali, razlika bi bila oko osam milijuna kuna. Sanader je bio jako ljut nakon svjedočenja vještaka kojemu je dobacio da laže.

'Ručević je radio na moju štetu. Zašto branite vještaka koji je radio tendenciozno i lažno?' upitao je sutkinju Ivanu Čalić, koja je Sanaderu očitala bukvicu, navodi RTL televizija.

'Jesam li uopće došla u priliku odlučiti o prijedlogu dopuna? Nisam, jer kričite, vičete i svađate se s vještakom. Postoji ZKP, pitajte što god hoćete, ali ne na ovaj način', poručila je bivšem premijeru sutkinja, izvještava RTL televizija.

Sanader je nastavio s prigovorima vještaku. 'Zašto je uzeo u obzir samo njegov iskaz, a ne iskaze ostalih svjedoka. Zašto nije naveo njegove honorarne poslove u Austriji, jer je i to dio prihoda', rekao je.

Vještak mu je odgovorio da je u svom nalazu vrlo detaljno popisao sve poslovne aktivnosti i iz tih iskaza preuzeo sve iznose o kojima je Sanader govorio. 'Ne mogu se očitovati o Vašim stvarnim troškovima života; to će napraviti sud, pri donošenju odluke', rekao je vještak.

Sanader je opet prigovorio, a sutkinja ga je opet oštro opomenula. 'Najbolje da ste Vi radili vještačenje', rekla je Sanaderu sutkinja Čalić, izvještava Dnevnik.hr.