DRAGIČEVIĆ NA SUĐENJU

'Sa Sanaderom nikada nisam razgovarao o Fimi mediji'

08.05.2013 u 13:59

Bionic
Reading

Bivši predsjednik uprave Ine, Tomislav Dragičević, posvjedočio je danas na suđenju u slučaju Fimi media da s optuženim bivšim premijerom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom nikada nije razgovarao o suradnji nacionalne naftne kompanije s marketinškom agencijom po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici

Sanadera sam upoznao i prije nego što je postao premijer i o Fimi mediji nismo nikada razgovarali', kazao je Dragičević na zagrebačkom Županijskom sudu.

Rekao je i da se ne sjeća sastanka u vladi na kojemu ga je Sanader, u društvu člana Inine uprave Josipa Petrovića, tražio da omogući suradnju s Fimi medijom.

Sastanak u vladi kojega se Dragičević nije mogao sjetiti u svom je istražnom iskazu spomenuo bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, jedan od optuženika koji je priznao USKOK-ove optužbe da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi media.

'Svi koji su upoznati s načinom funkcioniranja Ine znaju da takav posao ne bih niti mogao namjestiti', posvjedočio je Dragičević

Prisjetio se i da je za Fimi mediju čuo tek kada ga je direktor korporativnih komunikacija Tomislav Štengl izvijestio da Petrović na njega vrši pritisak kako bi se tu agenciju uvrstilo u 'okvirni ugovor'.

'Rekao je da je Fimi medija prošla proceduru, ali da u prethodnoj pripremi nije sve odrađeno kako treba', kazao je Dragičević, ističući da za suradnjom nije bilo potrebe jer je Ina i sama mogla odraditi takve poslove.

Suđenje se nastavlja 20. svibnja kada bi se na klupi za svjedoke trebali pojaviti bivši predsjednik uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković i nekadašnji Sanaderov suradnik iz Ministarstva vanjskih poslova te državni tajnik za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić.

Optužbe za punjenje HDZ-ovog 'crnog fonda' novcem izvučenim preko marketinške agencije Fimi media priznali su, osim Barišića, vlasnica agencije Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Uz Sanadera jedino njegov bivši glasnogovorik Ratko Maček smatra da je žrtva političkog procesa, dok se HDZ brani tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnim nezakonitostima.