JEFTINO U LONDON, STOCKHOLM...

Ryanair prodaje milijun karata po šest eura!

03.02.2011 u 15:56

Bionic
Reading

Već od sutra kreće prodaja milijun karata low budget kompanije Ryanair, kojima će se za samo šest eura s posrnule Zračne luke Rijeka moći odletjeti u London ili Stockholm, ali i diljem europske mreže Ryanaira, potvrđeno je danas u Grand Hotelu Bonavia u Rijeci

Nove letove najavila je direktorica prodaje i marketinga kompanije Ryanair Laura McCormack, koja je u ime kompanije, zajedno s predstavnicima Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Turističkim zajednicama Kvarnera i Rijeke, potpisala

petogodišnji Sporazum o udruživanju sredstava radi financiranja promocije Kvarnera na Ryanairovoj web stranici u iznosu od 250 tisuća eura godišnje.

McCormack je izrazila zadovoljstvo zbog otvaranja četvrte zračne luke u Hrvatskoj te naglasila da se očekuje 14 tisuća putnika ove godine.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Gordana Medved istaknula je da će uvođenje novih linija Rijeka - London, Rijeka - Stockholm znatno unaprijediti aviopromet na našem području te najavila otvorenje novih tržišta, i to s Velikom Britanijom, skandinavskim zemljama, Rusijom, Rumunjskom i Latvijom.

Zasad je dogovoreno da će se s Krka u London i Stockholm i natrag, moći letjeti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, i to do sredine listopada.

Prvi avion kreće 15. travnja, a na web stranici www.ryanair.com, koju inače dnevno posjeti šest milijuna ljudi iz cijeloga svijeta, karta se može kupiti već sutra. Ponuda za kartu od šest eura za sve europske mreže ove kompanije vrijedi do ponedjeljka, 7. veljače, u ponoć.

S obzirom na to da je Zračna luka Rijeka već godinama u minusu, ovaj bi ugovor, smatra riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, mogao biti injekcija za njezinu revitalizaciju.

‘Postizanje dogovora s najvećim niskobudžetnim avioprijevoznikom i prisutnost destinacije na njihovim web stranicama izuzetno puno znači za promociju i svaka uložena kuna je višestruko isplativa’, rekao je Obersnel.