brjanska oblast

Ruski FSB tvrdi da je 'eliminirao' četiri ukrajinska 'diverzanta' na granici

16.08.2023 u 17:53

Bionic
Reading

Ruska sigurnosna služba (FSB) objavila je u srijedu da je "eliminirala" četiri ukrajinska "diverzanta" koji su iz Ukrajine pokušali ući u Brjansku oblast uz granicu

FSB i snage ruskog ministarstva obrane "spriječili su pokušaj ukrajinske obavještajno-diverzantske skupine da uđe na ruski teritorij", navodi sigurnosna služba u priopćenju objavljenom na svojoj službenoj mrežnoj stranici.

"Četvorica diverzanata su eliminirana", tvrdi, ne navodeći kada se pokušaj upada dogodio.

Kako navodi FSB, "strano oružje, eksploziv, uređaji za komunikaciju i navigaciju" te bespilotne letjelice s oznakama ruske države i s naljepnicama na kojima piše "vlasništvo ruskog FSB-a" pronađeni su na mjestu sukoba s tom skupinom.

To "svjedoči o pripremama radi provociranja i akcija sabotaže na ruskom teritoriju", tvrdi FSB.

Guverner Brjanske oblasti Aleksandr Bogomaz rekao je da se pokušaj upada skupine "šest diverzanata" dogodio u srijedu u 6.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Ovo je drugi pokušaj upada u zadnja dva dana o kojemu je izvijestila Rusija. Bogomaz je još u utorak izjavio da je u njegovoj oblasti spriječen upad "skupine (ukrajinskih) diverzanata".

Po njegovim riječima, u tom incidentu nitko nije ozlijeđen.

U ruskim područjima uz granicu s Ukrajinom već nekoliko mjeseci raste broj napada dronovima koje, tvrdi Moskva, izvodi Kijev.