AKCIJA NA CRNOM MORU

Rusija tvrdi da je srušila dronove i uništila ukrajinske vojne glisere

10.09.2023 u 07:59

Bionic
Reading

Ruske snage oborile su osam bespilotnih letjelica koje je lansirala Ukrajina iznad Crnog mora u blizini Krima i uništile tri glisera u morskim vodama rano u nedjelju, priopćilo je ministarstvo obrane.

Vojni gliseri američke proizvodnje koji su prevozili ukrajinsko vojno osoblje uništeni su sjeveroistočno od Zmijskog otoka, objavilo je ministarstvo u priopćenju u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Ministarstvo nije priopćilo je li u oba incidenta bilo štete ili ozlijeđenih. Reuters nije mogao provjeriti izvještaje, koji su uslijedili nakon sličnih izvještaja posljednjih tjedana. Nije bilo trenutačnih komentara iz Ukrajine.

Mali Zmijski otok, simbol ukrajinskog prkosa invaziji većeg susjeda, istureni je položaj na sjeverozapadu Crnog mora, gdje su napetosti eskalirale otkako se Rusija prošlog mjeseca povukla iz sporazuma koji je Ukrajini omogućio isporuku žita iz svojih južnih luka unatoč ratu.

U potezu koji su naširoko osudili saveznici Kijeva, Rusija je anektirala poluotok Krim od Ukrajine 2014., osam godina prije svoje pune invazije na Ukrajinu.