ORUŽJE BUDUĆNOSTI

Rusi u Siriju dopremili superšpijunski avion koji otkriva mete ispod zemlje

18.02.2016 u 21:45

Bionic
Reading

Ruska zrakoplovna baza Hmejmim u Siriji dobila je ovih dana pojačanje u obliku zrakoplova za radio-tehničko i optičko-elektroničko izviđanje Tu-214R, prenose svjetske novinske agencije

Avion je doletio u rusku bazu u sirijskoj pokrajini Latakiji ovog ponedjeljka iz matične baze u Kazanju, u kojoj je i proizveden po narudžbi Glavne obavještajne uprave Glavnog stožera Oružanih snaga Rusije.

 
Radi se, naime, o avionu koji je izrađen na bazi putničkog aviona Tupoljev Tu-204, a opremljen je multifrekventim radio-tehničkim sustavom MRK-41 Vega s radarskim stanicama bočnog i kružnog pregleda, kao i optičko-elektroničkim sustavom visoke rezolucije Frakcija.

Radarski sustav novog ruskog izviđаčkog аvionа Tu-214R može s visine u rаzličitim vremenskim uvjetima uočiti skrivene i mаskirаne objekte pod snijegom, krošnjаmа drvećа i čаk pod zemljom. Multifrekventni rаdаr Vegа omogućuje maksimalno brzo pribavljanje informаcija s kvаlitetnijom detаljizаcijom prikаzа. Informаcije koje pristižu dаju detаljаn rаdаrski prikаz objekаtа koje zаklаnjаju mаglа, dim te snijeg i vegetacija.
 
Također, sustav u uvjetima suhog pješčanog terena prikazuje objekte koji se nalaze u dubinama od nekoliko desetaka metara.