uznemirena zastupnica

Rusak: Tomašević će uvoziti socijalne slučajeve i staviti ih na leđa Zagrepčana

04.10.2023 u 13:40

Bionic
Reading

Intencija prijedloga gradonačelnika Tomislava Tomaševića o najmu gradskih stanova je maknuti iz njih niži srednji sloj te useliti socijalne slučajeve 'skupljene sa svih strana svijeta', ocijenila je u srijedu neovisna zastupnica u Gradskoj skupštini Gordana Rusak

"Srednji sloj, koji ima takve prihode da te stanove mogu održavati i plaćati najamninu ali ne mogu izdržati pritisak iznajmljivanja stanova na tržištu, ćemo maknuti, a uselit ćemo socijalne slučajeve koji niti mogu održavati niti mogu plaćati najamninu", rekla je Rusak povodom sutrašnje skupštinske sjednice na kojoj je jedna od točaka prijedlog odluke o najmu stanova.

Rusak je na konferenciji za novinare ustvrdila kako će Tomašević uvoziti socijalne slučajeve u Zagreb i staviti ih na leđa Zagrepčana, te da 'tom politikom želi isprazniti Zagreb od Zagrepčana'.

Udari su, kazala je krenuli najprije na roditelje-odgojitelje, pa ugostitelje, poljoprivrednike, folkloraše, a danas su na udaru najmoprimci u gradskim stanovima. Na djelu je, poručuje, opasna politika podijeli i vladaj.

Lovrić: Paralelni ured za kulturu za zapošljavanje Tomaševićevih aktivista

Neovisni zastupnik Ivica Lovrić rekao je da je na dnevnom redu sutrašnje sjednice i osnivanje Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture, kojim Tomašević osniva paralelni ured za kulturu "kako bi zaposlio brojne svoje aktiviste i prebacio ih na teret gradskog proračuna i građana".

  • +10
Redovna konferencija za medije gradonačelnika Tomaševića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Najavio je i kao će biti protiv pokretanja ustavne tužbe kojom Tomašević namjerava bolnicu "Sveti Duh", umjesto da ju preuzme država, zadržati pod svojom upravom.

Od Tomaševićevih sedam novih mjera za unaprjeđenje sustava odvoza otpada u Zagrebu, Lovrić je ustvrdio da neće biti ništa.