GRADONAČELNIK NA SUDU

Rukavina: Nisam kriv!

19.03.2014 u 17:47

Bionic
Reading

Crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina, kojega Uskok tereti da je zlouporabom gradonačelničke dužnosti pogodovao svojoj tvrtki u postupku javne nabave, danas se na pripremnom ročištu na riječkom Županijskom sudu izjasnio da se ne osjeća krivim.

Na riječkom sudu se doznaje i kako je sudac Saša Cvijetić početak suđenja zakazao za 14. svibnja.

Uskok je protiv HDZ-ovog gradonačelnika Rukavine u prosincu 2012. godine podigao optužnicu kojom ga tereti za kazneno djelo zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti, počinjeno pogodovanjem u postupku javne nabave.

Rukavina je optužen da je kao vlasnik i osnivač tvrtke "Sando" formalno prenio vlasništvo te tvrtke na tvrtku 'Marijana Liebhart', ali zadržavajući upravljačka prava.

Navodno je tvrtki 'Sando' pogodovao tako što joj je, kao gradonačelnik, na osnovi neposredne pogodbe 2009. dao poslove vezane uz javnu rasvjetu u Crikvenici, čime joj je omogućio korist od oko 521.000 kuna. U optužnici se također navodi da je pogodovao i u vezi s poslovima ukrasne rasvjete u Crikvenici, čime je tvrtka 'Sando' navodno ostvarila korist od oko 201.000 kuna.

Po podacima sa suda, Damir Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika 13. lipnja 2009., a sporni poslovi sklopljeni su 14. srpnja i 15. listopada iste godine.

Crikvenički gradonačelnik je nakon podizanja optužnice isticao da od preuzimanja dužnosti nije vlasnik niti ima upravljačka prava ni u jednoj tvrtki, te da je to utvrdilo i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.