PROTIV OPOZIVA

Rousseff: Oni žele osuditi nedužnu i spasiti korumpirane

16.04.2016 u 20:59

Bionic
Reading

Predsjednica Brazila Dilma Rousseff optužila je u subotu u dnevnom listu političare koji vode postupak njezina opoziva u parlamentu da žele osuditi nedužnu i spasiti korumpirane u pokušaju da preuzmu vlast i sami izbjegnu optužbe za korupciju

'Žele osuditi nedužnu i spasiti korumpirane', piše Rousseff(68), u dugom članku u dnevnom listu Folha de Sao Paulo uoči ključnog glasanja u parlamentu o njezinom opozivu.

'Hoće li oni koji vode puč dozvoliti da se borba protiv korupcije nastavi ? Koji je njihov legitimitet?', pita Rousseff koja posljednjih dana optužuje svog zamjenika Michela Temera i predsjednika Zastupničkog doma Eduarada Cunhu da su voditelji konspiracije protiv nje.

Dilmu Rousseff oporba optužuje za 'friziranje' javnih računa iz 2014. kada je bila ponovno izabrana za predsjednicu te početkom 2015., ali je ne optužuje i za korupciju.

U nedjelju će se 513 zastupnika Donjeg doma izjasniti o njezinu opozivu koji bi trebao biti potvrđen s dvije trećine glasova (342). Opoziv zatim treba potvrditi i senat.