USMENA POTVRDA ZA VRTIĆ

Roditelji će reći kolika im je plaća, a Bandić će im vjerovati

04.01.2013 u 15:43

Bionic
Reading

Roditelji koji će predavati zahtjeve za upis svoje djece u zagrebačke vrtiće ipak neće morati skupljati silnu dokumentaciju do 18. siječnja kako bi se odredilo u kojem su cjenovnom razredu. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pomaknuo je datum na 31. ožujka i cijeli postupak pojednostavio

'Od sutra svakog našeg sugrađanina koji će dopeljati dijete u vrtić, čekat će izjava koju će morati vlastoručno ispunit i potpisat, a ta izjava će sadržavati u tekstu, da pod materijalnom i kaznenom odgovornošću projicira svoje ukupne primitke u obitelji', naglasio je Bandić.
Sukladno tom ispunjenom formularu roditelji će plaćati participaciju za svoje dijete. Dakle, formulari će se moći ispuniti do 31. ožujka kad će se podvući crta.


'I onda će se eventualno vratiti onima koji su krivo upisali ili uzet onima koji su krivo napisali. Ne znam jeste li razumjeli? I sve to bez ikakve strke, bez problema, bez grča u želucu, bez ikakvog vraćanja djece, plača', rekao je zagrebački gradonačelnik te dodao kako ovime nisu odškrinuta vrata nikakvoj spekulaciji.

'Mi vjerujemo našim sugrađanima, nitko neće raditi protiv sebe, samo će morati argumentirati jer će do 31. ožujka to morati potvrditi papirima i zato ostavljamo tri mjeseca da se to sve napravi na kvalitetan način', dodao je gradonačelnik koji se osvrnuo i na zahtjeve za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata.

Za sada je, kaže, primljeno nešto manje od 10 tisuća zahtjeva.'I ne zanosimo se iluzijama kao neki diljem Hrvatske, da ćemo uzeti velike novce ljudima koji imaju jedini krov nad glavom. Ali tim ljudima treba vratiti dostojanstvo i treba poštivati zakon. I grad Zagreb je spreman ići još niže s komunalnim doprinosima po zonama, ne samo 15, 20, 25 i 30 posto, nego ćemo vidjeti kojim će tempom i dinamika izvršavanja obveza građana biti jer je rok 31. lipanj. I spremni smo produljiti rok otplate koji je sada 10 godina.', zaključio je Bandić.