od 1. lipnja

Rimski Kolosej ponovno se otvara za posjetitelje, uz predbilježbe

26.05.2020 u 21:50

Bionic
Reading

Rimski Kolosej, najpoznatija talijanska turistička atrakcija, ponovno će biti otvoren za posjetitelje od 1. lipnja, gotovo tri mjeseca nakon što je zatvoren zbog pandemije koronavirusa.

Uprava arheološkog parka u čijem su sastavu Kolosej i Rimski forum u najavi ponovnog otvaranja navela je kako su proteklih nekoliko mjeseci "obavijeni nadrealnom tišinom" za njih bili veoma teški.

Posjetitelji Koloseja ubuduće će se morati predbilježiti, nositi maske a na ulazu će im mjeriti tjelesnu temperaturu. Ulazit će svakih 15 minuta u skupinama u kojima će biti do 14 osoba.

Oni koji žele posjetiti Rimski forum morat će se pridržavati striktnog rasporeda kretanja kroz arheološke ostatke što može trajati između 30 minuta i dva i pol sata.

Standardna cijena ulaznica i dalje će biti 16 eura s tim da će se karte za popodnevne obilaske koje će vrijediti od 14 sati moći kupiti po cijeni od 9,5 eura.

  • +55
Koronavirus u Italiji Izvor: EPA / Autor: Alessandro Di Marco

Kao i drugi talijanski spomenici i muzeji Kolosej i Rimski forum zatvoreni su 8. ožujka. Te je znamenitosti prošle godine obišlo više od 7,5 milijuna posjetitelja.