prijepori oko tzv. rezolucije o pobačaju

Ressler odgovorio Matiću: I dalje jeftino etiketira, docira i bezobrazno vrijeđa...Postao je oruđe radikalne agende. To je klasični totalitarni refleks, ali nas to neće ušutkati

25.06.2021 u 19:15

Bionic
Reading

HDZ-ov eurozastupnik Karlo Ressler na Facebooku je odgovorio Predragu Matiću koji je nebiranim riječnikom prozvao sve one koji se protive njegovoj tzv. rezoluciji o pobačaju koja je jučer izglasana u Europskom parlamentu

'Svoje kćeri odgajam tako da budu svoje, ravnopravne i samosvjesne. No, prije svega im želim prenijeti da poštuju druge ljude, njihova duboka uvjerenja i osobni integritet, čak i kad se s njima ne slažu. Tako je mene naučila moja majka, topla i neovisna žena, liječnica, a tako i ja učim njih.

Kolega Matić to, nažalost, još nije naučio. I dalje jeftino etiketira, docira i bezobrazno vrijeđa 297 zastupnica i zastupnika koji su se usudili suprotstaviti, ali i sve žene i muškarce koji misle drugačije od njega. To je klasični totalitarni refleks, ali nas to neće ušutkati.

Hrvatska je davno upoznala istrošenu Matićevu politiku isključivosti, podjela i nesposobnost dijaloga. Sada pokušava politički parazitirati na samoproglašenom monopolu borbe za ravnopravnost, zdravlje i dostojanstvo žena. Sada perfidno koristiti teške sudbine žena predstavljajući se kao njihov ekskluzivni predstavnik, iako ih je u svojoj karijeri znao vrijeđati ispod svake razine. Sada pokušava sakriti da pod takvom krinkom bezočno napada na pravo liječnika na priziv savjesti, narušava nadležnosti država članica i da je postao oruđe jedne radikalne agende', napisao je Ressler.

'To su oni koji žele da žene ne drže tri kantuna kuće, nego sva četiri, oni koje ženama žele da peru, peglaju, da im se izlazak svede do trgovine i nazad, to su tipovi koje je HDZ podržao. Sve su učinili da ne podrže nas, da ne podrže 21. stoljeće. Njima na čast. Čuo sam da su komentirali kolege i mene osobno, mogu im poručiti samo da stvarno ne vidjeh ljudi širih ramena, a užih shvaćanja', rekao je Matić u petak. 

Ranije je pak ustvrdio da 'samo onima koji danas misle da su žene drugorazredna ljudska bića i da takva trebaju i ostati nikada ništa nećemo uspjeti dokazati. Oni neka paze kuda hodaju da ne padnu s ruba ravne Zemljine ploče'.

Kazao je i da je 'mislio da je Ressler jedini normalni HDZ-ovac kojeg znam, sad me razuvjerio'.