SELJACI ZGROŽENI

'Represijom, žele nas zaplašiti ili puniti proračun'

22.09.2013 u 17:23

Bionic
Reading

Stožer za obranu hrvatskog sela i seljaka na sastanku u Križevcima između ostalog zatražio je hitan sastanak s ministrom policije zbog kazni nakon ljetošnjeg prosvjeda. Nakon dvotjednih prosvjeda poljoprivrednika u kolovozu, sudionicima i organizatorima i dalje stižu prekršajne kazne. "Dio ljudi dobio je kazne još tijekom prosvjeda, a nekima su sad stigle najave za prekršajni sud", kazao je predsjednik Udruženja seljaka Virovitičko-podravske županije Zvonko Pipić.

'Tražimo hitan sastanak u MUP-u kako bi riješili taj dio, jer sve nas koji smo sudjelovali na neki način u pregovorima i terete. Jednostavno, zvat će nas na ročišta, mašu kaznama i na taj način, represijom, žele nas zaplašiti ili puniti proračun. To je jedini zaključak do kojeg smo došli', kaže Pipić koji će s još nekim predstavnicima seljaka morati na sud. No kada i zbog kojeg točno prekršaja, još službeno ne zna.

'Čak do 30 tisuća kuna su tu kazne. Laszlo, ja i još neki dobili smo obavijesti da ćemo biti pozvani na ročište. Tek ćemo vidjeti što nam spremaju, pakuju', rekao nam je Pipić. Na sastanku u Križevcima, koji je okupio predstavnike seljaka iz cijele Hrvatske, uz ostalo je poslana i poruka podrške štrajku zdravstvenih djelatnika te Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.