Samson Štibohar

Ravnatelj škole u Krapinskim Toplicama: Ovaj dio presude je za nas zadovoljština jer pokazuje da smo od početka radili ispravno

21.12.2021 u 19:04

Bionic
Reading

'Na neki način je ovime zadovoljeno ono da se vidi da smo morali poštivati ono što nam je propisano', tako je nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Zlataru komentirao ravnatelj OŠ Krapinske Toplice, Samson Štibohar

Roditelji dječak koji više nije htio nositi masku na nastavi, iako je takvu mjeru propisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja na temelju mjera koje je donio Nacionalni stožer, tužili su Osnovnu školu Krapinske Toplice jer učenika nisu puštali na nastavu bez maske. Učenik je masku morao nositi samo na hodniku, do učionice. Općinski sud u Zlataru nepravomoćno je presudio kako je škola morala poštovati propisane epidemiološke mjere koje su uvedene zbog epidemije koronavirusa. Dječak i njegovi roditelji nisu dokazali da bi mu nošenje maske naštetilo zdravlju, kao što su tvrdili.

'Bilo je napeto u cijelom gradu kad se sve odvijalo, ali kao i tad, sve funkcionira, život ide dalje. Postalo je mirnije čim su prosvjednici prestali dolaziti iz drugih gradova, a ne buni se ni gospođa čije djeca idu u našu školu, a pružala je podršku ovom ocu. Dječak pohađa susjednu školu i koliko mi je poznato, tamo poštuje mjere', rekao je za 24 sata ravnatelj OŠ Krapinske Toplice Samson Štibohar.

Sud je zaključio da je mjera nošenja maski razmjerna i predstavlja ravnotežu između ta dva suprotstavljena interesa tj. interesa dječaka na nenošenje maske i interesa društva da se zaštiti od širenja zaraznih bolesti.

'Ovaj dio presude je za nas zadovoljština jer pokazuje da smo od početka radili ispravno, poštovali mjere i pravila', govori Štibohar.

Na presudu se roditelji mogu žaliti, a ostalo je otvoreno i pitanje upadanja prosvjednika i dvojice muškaraca s mikrofonom i kamerom u školu.

'Što se toga tiče, sve fotografije, snimke i informacije smo zajedno s policijom predali DORH - u i sad je to u njihovim rukama', objašnjava ravnatelj.