TKO ĆE NA PANTOVČAK

Raste popularnost Kujundžiću, no Josipović i dalje vodi

26.11.2014 u 19:49

Bionic
Reading

Prema istraživanju Nove TV, da su danas predsjednički izbori u drugi krug bi ušli Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović. No, do izbora je još mjesec dana, a trendovi pokazuju da drugim kandidatima potpora polako raste

Predsjednički izbori održat će se za 32 dana. Redovito istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls na 969 ispitanika.

Ivo Josipović u izbornu utrku ušao je kao favorit, a i dalje uživa značajnu potporu, konkretnije 46 posto birača zaokružilo bi njegovo ime.

Njegovoj protukandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović svoj glas bi dalo 29,8 posto birača. Kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić uživa potporu 7,6 posto birača.

Milan Kujundžić
u tri mjeseca ima sve više pristalica. U rujnu je imao tek 3,9 posto potpore, u listopadu je bio na 4,8 posto, a ovaj mjesec završava na 7,6 posto potpore.

Ivo Josipović pak ima 46 posto, ali u rujnu je imao 48,8 posto potpore birača, dok je prošloga mjeseca imao 47,8 posto.

Kolinda Grabar Kitarović u rujnu je uživala potporu od 32,8 posto birača, listopad je završila na 33,4, a ovaj mjesec je na 29,8 posto potpore birača.

Sva tri kandidata i dalje su u statističkoj pogrešci.

Ivan Grubišić odlučio je prije nekoliko tjedana ući u utrku i trenutačno uživa potporu 2,7 posto birača, Ivan Rude može računati na 1,3 posto birača, a Anto Đapić na 0,6 posto. Za nekog drugog kandidata glasovalo bi 3,5 posto birača, a neodlučnih je 10 posto birača.