IDS-OVAC BOLJUNČIĆ POJASNIO

'Rasprava o mom prijedlogu trebala je biti danas! To je nekorektno!'

05.02.2014 u 15:18

Bionic
Reading

Dvadesetak minuta jučer je trajala rasprava o prijedlozima IDS-ova Valtera Boljunčića da se Pazinu vrati sjedište trgovačkog suda, a da se sjedište Istarske županije iz Pazina prebaci u Pulu. Iako već čudi i sama kratkoća rasprave, u javnosti je više odjeknulo da je u njoj sudjelovalo samo četiri zastupnika, ali i da se na raspravi nije pojavio sam predlagatelj Valter Boljunčić. Danas kaže da je već ranije u Saboru javio da ga neće biti te da mu je jučer rečeno da će se o njegovim prijedlozima raspravljati danas nakon Bajićeva izvještaja

'Nekorektan je način na koji se pristupilo raspravi o mojim prijedlozima. Ja sam ih u saborsku proceduru predao prije devet mjeseci, no oni su jučer ujutro uvršteni među prve točke dnevnog reda iako su do tada bili negdje oko 100. mjesta', kazao je Boljunčić novinarima u Saboru.

Pojasnio je da jučer u Saboru nije mogao biti, jer je prije desetak dana bio dogovoren posjet ministra obrazovanja Željka Jovanovića sveučilištu u Puli, gdje je Boljunčić inače zaposlen. Stoga se kao zaposlenik sveučilišta, ali i predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje Boljunčić odlučio pojaviti u Puli.

'Nakon što sam doznao da će se o mojim prijedlozima raspravljati, opravdao sam se da ne mogu biti na raspravi i tada mi je rečeno da nema problema i da će se o mojim prijedlozima raspravljati danas nakon izvještaja o DORH-u', kazao je Boljunčić.

Bio je iznenađen kada je vidio da se o njegovim prijedlozima u Saboru raspravljalo sinoć. 'Ne vidim razloga zašto su to trebale biti zadnje dvije točke jučerašnje rasprave. Nekorektan je postupak jer mi se reklo da će se to riješiti danas', kazao je Boljunčić.

Upitan tko mu je rekao da će rasprava biti danas, Boljunčić je kazao da je njegova tajnica nazvala tajništvo sabora gdje joj je rečeno da će to biti riješeno.

Novinari su ga upitali i zašto se ranije nije dogovorio sa saborskim klubovima vladajuće koalicije, koje je i IDS član, da se rasprava odgodi za danas. 'Nisam išao preko klubova jer sam mislio da je to riješeno', kazao je IDS-ovac.

Upitan smatra li da su se njegovi prijedlozi namjerno uvrstili u raspravu u kasnim popodnevnim satima, Boljunčić je rekao da 'ne bi išao u tom smjeru', ali smatra da je to 'nekorektno'.

313653,308938,296248,295728