mandat od 4 godine

Raspisan javni natječaj za imenovanje ravnatelja Hine

18.08.2021 u 18:34

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) raspisalo je u srijedu javni natječaj za imenovanje ravnatelja agencije na vrijeme od četiri godine.

Tekst javnog natječaja objavljen je na mrežnim stranicama Hine, a trajat će 15 dana od roka objave u Narodnim novinama.

U natječaju se navodi kako se za ravnatelja Hine može imenovati osoba koja, uz hrvatsko državljanstvo, ima visoku stručnu spremu s područja društvenih znanosti ili drugog odgovarajućeg smjera - završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, specijalistički diplomski stručni studij i to sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

Nadalje, osoba mora imati najmanje pet godina odgovarajućeg radnog iskustva, te odgovarajuće stručne, radne i organizacijske sposobnosti i uspješne rezultate u dosadašnjem radu, a ne smije biti stranački dužnosnik.

Kandidati su uz prijavu na natječaj, među ostalim, dužni priložiti koncepciju rada i razvoja Hine.

Popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja utvrđuje Upravno vijeće, koje će kandidate pozvati na razgovor i prezentaciju koncepcije rada i razvoja agencije.

Prijave na natječaj dostavljaju se na adresu HINA, Marulićev trg 16, 10000 Zagreb, s naznakom: Natječaj za imenovanje ravnatelja Hine - Ne otvarati.