OSUJEĆEN masakr

Ranjen policajac u Slavoniji: 'Muškarac je pucao je u kolegu, a onda uperio pištolj u druge. Metak je zaglavio'

03.03.2023 u 20:38

Bionic
Reading

U petak je policajac propucan u Valpovu, a napadač je uhićen. Nakon dovršenog očevida, načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece potvrdio je za RTL Danas da je napadač pokušao pobjeći, ali su ga spriječili i zadržali do dolaska policije. Kolega koji je ranjen, operiran je i oporavlja se u KBC Osijek. Metak nije pogodio kost, moguće je da će ozljede okarakterizirati kao lakše

'Očevid je završio. 64-godišnji mještanin došao je do prostorija DVD-a, pokucao je na vrata, ušao unutra i u prostoriji su se nalazile tri osobe, pitao ih je li sve u redu, na što im je on odgovorio da je sve u redu osoba je izišla van, zatvorila vrata. Nakon nekoliko sekundi ponovno otvara vrata ulazi unutra i iz pištolja puca prema policijskom službeniku koji je bio van službe u civilu, nakon toga okreće pištolj prema drugim osobama, pokušava paliti, ali čahura se zaglavila u cijevi. On i dalje pokušava, a kada je shvatio da ne može više pištolj opaliti, pokušao je pobjeći. Ranjeni policajac i kolega su ga zaustavili i svladali do dolaska policijske ophodnje', kazao je Bece za RTL Danas.

  • +9
Propucan policajac u Slavoniji Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Kaže, sve e dobro završilo, u spremniku pištolja policija je našla šest streljiva. 'Da je uspio u naumu pitanje što bi bilo na kraju', govori.

Za kolegu ranjenog policajca kaže da je periran, u KBC-u Osijek i da je dobro. 'Najvjerojatnije će biti lake tjelesne ozljede', odgovorio je.

Napadač je uhićen, u policijskoj je upravi, a načelnik je odgovorio i za prozivke mještana da napadač već duže vrijeme radi probleme u mjestu, a da policija nije dovoljno učinila.

'Policija je u zadnjih 10 godina prema toj osobi sedam puta postupala. Uglavnom su to bili prekršaji iz domene javnog reda i mira, gdje on dolazi pred mjesnu trgovinu i pod utjecajem alkohola vrijeđa, ili se potuče, napadne mještane. Svaki smo ga put procesuirali', zaključio je načelnik Ladislav Bece.