javna televizija

Rahela Štefanović dobila glasove HRT-ovih novinara za glavnu urednicu TV programa

16.03.2022 u 16:33

Bionic
Reading

Kandidatkinja za glavnu urednicu HRT-ovih TV programa (HTV1 do HTV4) i Međunarodnog programskog kanala Rahela Štefanović dobila je 79,78 posto glasova na savjetodavnom izjašnjavanju novinara i zaposlenika koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa, izvijestili s HRT-a

Izjašnjavanju je pristupilo 178 od 1356 HRT-ovih zaposlenika ili njih ukupno 13,13 posto, izvijestili su s javne radiotelevizije.

Istovremeno, u izboru za glavnog urednika portala i nelinearnih medijskih usluga nešto više od 50 posto glasova dobila je kandidatkinja Ivana Božanić.

Izjašnjavanje kreativnog osoblja uslijedio je nakon provedenog natječaja za imenovanje glavnog urednika televizijskih programa HRT-a na koji su pristigle ponude dvoje kandidata, ali samo jedna prijava ispunjavala je uvjete.

Prema Statutu HRT-a, glavne urednike po provedenom natječajnom postupku i prethodno pribavljenom mišljenju novinara i drugih zaposlenika koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa na prijedlog ravnatelja Programa imenuje glavni ravnatelj HRT-a na vrijeme od pet godina.

HRT je 25. veljače objavio natječaj za glavnog urednika svih televizijskih kanala, kojima je trenutno urednik Bruno Kovačević, te za glavnog urednika portala i nelinearnih medijskih usluga koje još uređuje Andrea Arežina Grgičević.

Nakon provedenog natječaja nove urednike programa imenovat će glavni ravnatelj Robert Šveb.

Kovačevića je za glavnog urednika televizijskih programa HRT-a u lipnju 2018. imenovao bivši glavni ravnatelj javne radiotelevizije Kazimir Bačić, a tom odlukom je i za glavnu urednicu portala i nelinearnih medijskih usluga bila imenovana Arežina Grgičević.