U POGONU ZA PROIZVODNJU BIODIZELA

Radnik upao u šaht i poginuo, ozlijeđen mu i kolega

06.05.2016 u 09:10

Bionic
Reading

Jedna osoba smrtno je stradala danas poslijepodne oko 17 sati u pogonu tvrtke za proizvodnju biodizela u Netretiću, točnije u Modruš Potoku, piše Radio Mrežnica. Druga osoba je teško ozlijeđena, priopćili su u policiji

Riječ je o tvornici odnosno pogonu tvrtke za proizvodnju biodizela. Sve se dogodilo oko 17 sati, a prema izjavama očevidaca, dvojica radnika pala su u šaht koji se nalazi iznad postrojenja, u dvorištu tvornice. Neslužbena verzija kaže da su radnici uobičajeno trebali zatvarati šahtove na tankovima u kojima je ulje, a koji su pod dušikom. Jesu li nesretni radnici udahnuli upravo taj dušik, utvrdit će istraga, prenosi Radio Mrežnica.

Dvojicu radnika pronašao je kolega, vozač cisterne, a odmah je pozvana hitna pomoć koja je utvrdila smrt radnika (27). Drugi radnik prevezen je u karlovačku bolnicu.

Mjesto nesreće osigurava policija, a stigla je i županijska državna odvjetnica Gordana Križanić. Što je razlog smrti radnika koji je došao u tvrtku prije nekoliko mjeseci, utvrdit će policija.

Susjedi su se danas novinarima požalili da često osjete neugodan smrad, pomalo kiselkast, koji ih iritira i zbog kojeg često moraju zatvarati prozore kuća. I dok se susjedi žale, radnici ispred tvrtke, točnije pred ulazom u dvorište tvrtke, nisu nimalo bili raspoloženi za razgovor. Dapače, jedan od njih povišenim glasom kazao je novinarima da se maknu i ne pitaju ništa.