ugražavanje zdravlja ljudi

Radnici kazneno prijavili smijenjenu ravnateljicu Daruvarskih toplica

27.03.2020 u 18:40

Bionic
Reading

Radnici Daruvarskih toplica kolektivno su u petak podnijeli kaznenu prijavu protiv nedavno smijenjene ravnateljice Mire Zakore, zbog ugrožavanja zdravlja i izlaganja opasnosti od zaraze koronavirusom djelatnika te zdravstvene ustanove.

Ugostiteljski objekt u sklopu Daruvarskih toplica radio je, naime, i nakon što je Stožer Civilne zaštite obustavio rad ugostiteljskih objekata zbog opasnosti od širenja koronavirusa, zbog čega je ravnateljica Zakora smijenjena. U ime osnivača smjenu je od Upravnog vijeća toplica zatražio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Potom joj je ponuđeno radno mjesto višeg stručnog suradnika za financije.

U svojem priopćenju radnici navode i da iza njih ne stoji nijedna politička opcija te da nitko ne bi trebao ovakvu situaciju koristiti za politička prepucavanja.

Hrvatskoj javnosti poručuju da su uspjesi Daruvarskih toplica isključivo plod predanog i odgovornog rada djelatnika te zdravstvene ustanove.

Bili bismo najsretniji kada bi sve političke opcije bilo kojeg spektra, prestale štetiti razvoju Daruvarskih toplica postavljanjem nesposobnih, a politički podobnih ravnatelja – zaključuju u priopćenju radnici Daruvarskih toplica.