PROMETNA S DVOJE MRTVIH

Radnici HAC-a krali meso iz smrskane hladnjače u Zagrebu

04.11.2016 u 11:43

Bionic
Reading

Teška prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici, u kojoj su prije tri tjedna poginule dvije osobe, vratila se u fokus medija nakon što je otkriveno da su radnici državne tvrtke Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine (HAC-ONC) krali meso rasuto po cesti iz smrskane hladnjače. Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata, osuđuje takvo ponašanje, ali ima i riječ opravdanja za radnike

'Neki su uzeli sebi meso s ceste koje je trebalo ići na uništavanje. Ne bi to trebali nikad raditi i ne odobravamo to, ali kod nas ima 300 ljudi koji su u blokadi, pa razumijem i ponašanje nekih od njih. To je posljedica socijalne situacije', rekao je Stanić za 24sata

Ne smatra takvo ponašanje razlogom za otkaz u tvrtki, nego za opomenu pred otkaz te vjeruje da će uprava tako i postupiti.

Podsjetimo, vozač i suvozač smrtno su stradali u prometnoj nesreći teretnog vozila s rumunjskim tablicama na autocesti A3 kod čvora Jakuševac u Zagrebu. Vozač je iz nepoznatog razloga izgubio kontrolu nad vozilom, zabio se u nadvožnjak i izdahnuo u kabini, dok je suvozač ispao na cestu i na mjestu poginuo.

Radnike koji su došli raščistiti cestu i pritom uzimali mesne proizvode snimio je njihov šef i sve prijavio unutarnjoj kontroli. Uprava tvrtke HAC-ONC na sjednici u utorak odlučit će o sankcijama za radnike, a u međuvremenu su za 24 sata poručili da osuđuju 'ponašanje nekolicine radnika iako je to učinjeno nepromišljeno, bez namjere stjecanja osobne koristi'.