epidemija u rusiji

Putinov glasnogovornik posljednji je u nizu visokih dužnosnika koji su zaraženi koronavirusom

12.05.2020 u 15:53

Bionic
Reading

Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov pozitivan je na koronavirus i smješten je u bolnicu te se oporavlja

Novinska agencija Interfax izvijestila je da je Peskov u bolnici zbog koronavirusa i prenijela je njegove riječi kako prima terapiju. Ruski mediji naglašavaju da sam Putin nije ugrožen zbog ove situacije zato što je svog glasnogovornika zadnji puta uživo vidio prije više od mjesec dana. Naime njegovo se zdravlje ozbiljno štiti, pa tako radi iz svoje rezidencije smještene izvan Moskve te većinu sastanaka održava videovezom.

Jedan od rijetkih sastanaka uživo održao je u utorak s čelnikom naftnog giganta Rosnjefta Igorom Sečinom. Mediji navode kako je Peskov posljednji u nizu visokih ruskih dužnosnika koji su zaraženi koronavirusom. Premijer Mihail Mišustin krajem travnja rekao je Putinu da je zaražen te da privremeno napušta dužnost kako bi se oporavio. Ministrica kulture Olga Ljubimova zaražena je početkom svibnja, kao i ministar graditeljstva Vladimir Jakušev te jedan od njegovih zamjenika.