OŠTRA PROZIVKA

Pupovac i Stanimirović: Mediji marginaliziraju SDSS!

12.03.2013 u 20:09

Bionic
Reading

Priopćenjem za javnost danas je SDSS izrazio prosvjed radi medijske blokade stranke. Tvrde da iako su na vrijeme u brojne eletronske i tiskane medije, kao i na adrese Internet portala, poslali obavijest o održavanju Izborne sjednice Glavne skupštine stranke u Topuskom da se na mjestu događaja nije pojavio niti jedan novinar

'Ovaj postupak je u suprotnosti sa Ustavom i Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina, Zakona o informiranju, Zakona o elektroničkim medijima, sa zakonima i običajima novinarske profesije. Sve ukazuje da se radi o namjernoj medijskoj blokadi ili o obezvrjeđivanju djelovanja najznačajnije srpske političke opcije u Hrvatskoj, a pred izbore za Europski parlament i lokalne izbore', navodi se u priopćenju koje potpisuju čelnici SDSS-a Vojislav Stanimirović i Milorad Pupovac.

Dalje se navodi da je na ovaj način stranci, njezinim biračima i javnosti pričinjenima velika šteta kao i da je prikazan jasan diskriminatorski odnos prema jednoj od hrvatskih parlamentarnih stranaka i najjačoj manjinskoj stranci u RH.

'Izražavamo svoj najoštriji prosvjed protiv marginaliziranja SDSS-a. Tražimo od Uprava medijskih kuća da nas izvjeste o razlozima takvog postupanja. Ujedno pozivamo nadležne institucije da reagiraju na negiranje samih osnova novinarskog posla i u okviru svojih nadležnosti osiguraju kako se takve stvari ne bi događale ubuduće', zaključuje se u priopćenju SDSS-a.