nakon pobjede

Puljak: Pozivam sve da gledaju u Split. Bit će dobar primjer za ostale gradove

11.07.2022 u 20:48

Bionic
Reading

Ivica Puljak glatko je pobijedio na prijevremenim izborima u Splitu. Kockanje s raspisivanjem prijevremenih izbora mu se isplatilo

'Mislim da ćemo do kraja tjedna preuzeti upravljanje Gradom, a vrlo skoro ćemo formirati gradsko vijeće. Ovih dana ćemo razgovarati s Mostom i SDP-om i njima ponuditi suradnju. Mislim da će do te suradnje i doći i mislim da ćemo se svi zajedno koncentrirati na dobrobit grada', kazao je Puljak za RTL Danas.

Tri godine mandata su ispred Puljka, zamjenika mu Bojana Ivoševića i stranke Centar koja ima gotovo pa sigurnu većinu u gradskom vijeću. Zbog toga više nema opravdanja.

'Sada zaista ćemo imati odriješene ruke da napravimo sve ono što smo obećali i da Split zaista postane grad primjer i ja pozivam sve ljude, sve građane Hrvatske da gledaju kako izgleda život u Splitu. Mislim da će to biti dobar primjer za ostale gradove, a u konačnici i za cijelu Hrvatsku na koji način i kojim smjerom treba ići naše društvo', poručio je novi-stari splitski gradonačelnik.

Nastavit će projekte koje su započeli.

'Gospodarit ćemo otpadom tako da će za tri godine Grad Split odvajati 50 posto otpada i biti primjer kako se gospodari otpadom. Popravit ćemo javni prijevoz, napraviti garaže i ostale prometnice, a onda ćemo napraviti vrtiće i škole. Na kraju ovog mandata od tri godine, sva djeca će imati mjesto u vrtiću u Gradu Splitu i razvijat ćemo GUP tako da planove za budući razvoj grada i ono što sam siguran da ćemo imati odličnu suradnju u Gradskom vijeću. Ne samo s većinom nego i sa svima ostalima. Mislim da je došlo jedno vrijeme da zaista postignemo konsenzus oko najvažnijih stvari u Gradu Splitu i da svi zajedno funkcioniramo. Oporba će kritizirati, kritika je uvijek dobrodošla, ali mislim da dolazi vrijeme jednog konsenzusa, ja bih rekao jedne blaže situacije u politici Grada Splita jer su tako građani odlučili na izborima', kazao je Puljak.

  • +12
Ivica Puljak novi je gradonačelnik grada Splita Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL