'nije krao ni varao'

Puljak o optužnici protiv svog zamjenika koji je prijetio novinarki: Neugodna komunikacija nije nešto za što bi se trebalo ići u zatvor

27.03.2022 u 14:33

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak stao je u obranu svog zamjenika Bojana Ivoševića protiv kojega je podignuta optužnica zbog kaznenog djela prijetnje i poručuje kako 'neugodna komunikacija' nije nešto zbog čega bi se trebalo ići u zatvor

Puljak je, gostujući u Intervjuu tjedna N1 televizije, rekao kako će optužnicu protiv Ivoševića pažljivo proučiti i da će nakon toga odlučiti o daljnjim koracima.

'Mislim da je u redu da vidimo što točno piše i nakon toga za što je on to točno optužen, te da odlučimo što ćemo raditi u budućnosti', rekao je Puljak. Na opasku da je riječ bila o prijetnji novinarki, što je poznato u javnosti, splitski je gradonačelnik rekao kako je riječ bila o neugodnoj komunikaciji.

'Ivošević je priznao da je bio neugodan u komunikaciji i zaista to je bila neugodna komunikacija. To nitko od nas ne opravdava niti hoće. Ali što točno piše, zašto je on optužen vidjet ćemo kada pogledamo optužnicu. Ovo je jedna stvar koja se ne donosi naprečac. Neugodna komunikacija nije nešto za što bi se trebalo ići u zatvor. Sve ostale aspekte za koje se optužuje ćemo vidjeti iz optužnice i kasnije se postaviti prema tome i reagirati', kazao je Puljak.

  • +2
Bojan Ivošević i Ivica Puljak Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Odgovorio je i na pitanje koja je razlika između ministara za koje njihova stranka smatra da trebaju otići kada se protiv njih podnese optužnica i njegovog zamjenika koji sada neće podnijeti ostavku unatoč optužnici.

'Moj zamjenik nije napravio niti jednu stvar koja je protiv javnog interesa, nije krao, varao, lagao. Ministrima se stavljaju na dušu stvari koje su redom sve protiv nacionalnog interesa. On je imao neprimjerenu komunikaciju, ali zato se ne ide u zatvor', rekao je Puljak, iako je za kazneno djelo prijetnje novinaru Kaznenim zakonom predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina.