tužna priča

Psihologinja Kanđera otkrila detalje kako je pokrenula cijelu zemlju da se pomogne djevojčici

26.09.2023 u 20:29

Bionic
Reading

Psihologinja Centra za socijalnu skrb Valerija Kanđera ispričala je za Dnevnik Nove TV što se s djevojčicom s teškoćama u razvoju događalo u ponedjeljak, a zbog čije su teške životna situacija mnogima potekle suze

"Mi smo zapravo informaciju o tome da je djevojčica dovedena dobili od osobe koja je tog vikenda čuvala dijete iz šire obitelji. Djevojčica je inače iz obitelji koja je disfunkcionalna, ali ne na onaj način da bi ona tamo bila grubo zanemarena, ali nije bilo dobro', kazala je psihologinja za Dnevnik Nove TV.

Od srijede su počeli alarmantno tražiti gdje da je smjeste, nije bilo dobro. Potom su dobili od gospođe koja je širi član obitelji telefonski poziv.

Rekla je ne može više paziti djevojčicu te je obrazložila svoje razloge.

'Nama ne preostaje ništa, odlazimo po dijete, a još uvijek od srijede tražimo smještaj i ne dobivamo ga', rekla je. Ministarstvo je, dodala je, znalo od srijede. 'Od srijede je upućen jedan cirkularni mail, otišao je dakle i prema ustanovama. Čak me ispravila socijalna radnica da ne 31 nego 31 plus 5, najprije je otišao mail na pet ustanova, a onda na 31', ispričala je.

U kojem je trenutku odlučila progovoriti javno? "U jednom dahu. Gledajući tu curicu koja je zaista prelijepa i nisam dodala ni jednu rečenicu viška, netočnog opisa ili nečega. Zaista je lijepa, ima predivne trepavice i stalno je nasmiješena i gledam kako se diže po našoj neuvjetnoj kancelariji, nije to mjesto za dijete, i baš mi se stegnulo grlo", odgovorila je.

Psihologinja Kanđera rekla je i da ministra nije prozvala, već ga je pozvala i zavapila: 'Ministre, spašavajte, pomozite', to je više bilo figurativno. 'Nije me zvao nitko iz ministarstva, nitko od nadređenih'.

Mislim da smo svi na istoj strani, sankcija se ne boji.