po paprenoj cijeni

Prvi Steam Machine na tržištu već ovoga mjeseca

07.01.2014 u 01:05

Bionic
Reading

Prošlo je nekoliko mjeseci otkad je Valve najavio svoju liniju PC-eva namijenjenih za igranje pred TV ekranom u dnevnoj sobi

Na žalost mnogih, prve naznake o Steam Machines liniji za prosječnog su korisnika razočaravajuće. Uzmimo samo za primjer prvi Machine koji će se na tržištu pojaviti već ovoga mjeseca. Njega je predstavila tvrtka 'Digital Storm' i odmah objavila i njegovu paprenu cijenu – 1899$. Da, dobro ste čuli, radi se o iznosu za koji se mogu kupiti čak četiri (!!) PlayStation 4 konzole i još će vam ostati ponešto sitniša.

 

 

Da, naravno, Digital Storm naglašava da ovim računalom ciljaju na high-end korisnike s 4K ekranima, prenosi Eurogamer. E sad, 'caka' je u tome da će u Steam Machines liniji sudjelovati oko dvadesetak proizvođača koji će biti međusobna konkurencija što znači bezbroj mogućih kombinacija hardvera (svako se računalo može po želji modificirati nakon kupnje) što znači da neće postojati primjerice jedna ili dvije konfiguracije kako bi se SteamOS operativni sustav, a onda i naslovi maksimalno optimizirali.

 

Da, na kraju je tu i cijena. S obzirom na prve naznake, teško je očekivati da će i jedno računalo u liniji biti jeftinije od Microsoftove ili Sonyjeve next-gen konzole i to definitivno nije dobra startna pozicija.

 

Bilo kako bilo, biti će vrlo zanimljivo pratiti razvoj događaja.