VEĆ SU 'SJEDILI I RAZGOVARALI'

Prvi sastanak Josipovića i Nikolića očekuje se u listopadu

01.07.2013 u 20:08

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović najavio je u ponedjeljak u intervjuu za agenciju Beta da će se sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem najvjerojatnije sastati u listopadu u Beogradu

Zagrebačka dopisnica Bete Josipovića je intervjuirala prvoga dana hrvatskoga članstva u EU-u, a hrvatski predsjednik rekao joj je kako se priprema za listopadski posjet Beogradu.

'Naši timovi dogovaraju sastanak, najvjerojatnije će to biti u listopadu', rekao je Josipović i objasnio da je s Nikolićem 'sjedio i razgovarao' i tijekom hrvatske proslave ulaska u EU protekli vikend, ali da zbog velikoga broja stranih gostiju nije bilo moguće organizirati službeni bilateralni sastanak.

I prije Zagreba Josipović se s Nikolićem susreo i na lipanjskom bratislavskom summitu šefova država srednje Europe, ali ni tada nije bilo bilateralnih razgovora.

Hrvatski je predsjednik ponovio kako će mu kao predsjedniku zemlje članice EU-a prvi službeni posjet biti odlazak u Bosnu i Hercegovinu te da će u iduća tri ili četiri mjeseca posjetiti sve zemlje regije.